Elisedal
Kancelliråd Sander Larsen havde fem sønner. Einar Sander Larsen blev i 1904 gift med en englænder og bosatte sig i England, hvor han oprettede en importvirksomhed. Brødrene Helmer (bosat på Als) og Gunnar Sander Larsen begyndte at indsamle, sortere og eksportere æg til broderen i England, og det blev starten på Hornsyld Ægeksport, der eksisterede til 1985.
Ægpakkeriet blev udskilt fra gården i 1952, solgt til Kaj Johansen ægpakkeri i København, og blev bestyret af Else og Erik Møller Andersen.
Elisedal
Kancelliråd og dyrlæge Sander Ludvig Larsen f.1844 d.1922 og hans kone Laura f. 1842 d.1911
Sander Ludvig Larsen var en ivrig og dygtig amatørfotograf. Han havde også mange andre interesser. Han var formand for foredragsforeningen, hvor han bl.a. demonstrerede røntgenstråler, viste levende billeder og fremviste Edisons fonograf med valser.
Søndergade 10.
Huset er bygget i 1928 af murermester Rasmus Stenkjær. Hans kone Marie drev kiosk i ejendommen indtil ca. 1948. Rasmus Stenkjær var en drivende kraft inden for mange områder i byens liv. Efter flere forskellige ejere blev kiosken nedlagt 1.april 2000.
Fugleskydning
Afhentning af fuglekongen Peder Pedersen, Hornsyld Søndergård i 1941. ( Navne på nogle af personerne findes på arkivet)
Den 26.maj 1938 afholdtes den første fugleskydning på Hornsyld kro. Det kaldtes skive- og fugleskydning. Skydningen begyndte kl. 10 om formiddagen og fortsatte til kl. 18.30. Kl. 15 begyndte fugleskydningen, og den første fuglekonge blev købmand Fr. Jensen Hornsyld st. ved murer Arne Brodersens skud. Fuglekongen blev afhentet på sin bopæl om aftenen og i procession med musik i spidsen blev han ført til kroen. Ca. 75 deltog ved kaffebordet og den efterfølgende dans til kl.1. Kongeskjoldet blev hæftet på fuglekongens bryst. Desuden blev der uddelt præmier fra den almindelige skydning. Det var som nu Borgerforeningen, der var arrangør. Bestyrelsen bestod af: Rasmus Stenkjær, formand Otto Pedersen, N. Nedenskov, Svend Jørgensen og P. Knudsen
Liste med navne på fuglekongerne fra 1938 og til nu findes på arkivet.
Dan Hill Plast
I 1958 startede Else og Ejnar Madsen firmaet Dansk Vacuum Plast (DVP) i det gamle elværk, Bakkevej 18. Før det havde Einar Madsen et års tid arbejdet med plasticproduktion i et lille vaskehus i Brabrand
I 1970 byggede de en ny fabrik på Bakkevej – den er jævnligt udvidet
I begyndelsen satsede man primært på pivdyr, dukker, bolde og sparebøsser. Senere gik man over til at lave produkter til industrien, landbruget og skibsfarten.
I slutningen af 70-erne skiftede man navn til Dan Hill Plast.
Fabrikken er i dag overtaget af SP Moulding, Klakring
Posted on by Aase Jørgensen
Hornsyld posthus
1997
Indtil 1957, hvor banen blev nedlagt, var stationsforstanderen også postmester. Derefter blev Poul Mortensen og hans kone Vera ansat til at bestyre posthuset. I 1972 fik de også postbetjening for BråskovIndtil posthuset i Hornsyld blev lukket 19. januar 1998, gik postbudene ud derfra – mange “gik post” på samme rute i hele deres tid i postvæsenet. Omdelingen foregik først på cykel, senere på knallert, og omkring 1970 blev postbudene motoriseret.
Efter posthuset ophørte, blev ekspeditionen flyttet til BG bank på Møllevej og senere til Brugsen.
Efter nedlæggelsen blev den gamle station og posthus solgt til privatbeboelse.
Mariesminde.
Gruppebillede af familien på Mariesminde
Mariesminde er en af de gamle gårde i Hornsyld. Den er beliggende på Søndergade 69. Nogle af avlsbygningerne er fra 1840 og stuehuset fra 1874. Gården var i familien Rasmussens eje i 3 generationer. Navne på en del af personerne findes på arkivet. Nuværende ejer er Morten Kjær.